Hvem kan få medicinsk abort herpå klinikken:

Medicinsk abort kan herpå klinikken gives ved graviditet mindre  end 8 uger, målt ved ultralyd.

Man kan kommer med og uden henvisning fra egen læge.

Behandling:

Ved medicinsk abort tages 1 tablet Mifegyne som forbehandling på dag 1. To dage senere fremkaldes aborten ved, at du hjemme lægger 4 stk Cytotek op i skeden (Dette foregår på hverdage, altså mandag-fredag og ikke i weekenden). Samtidig tager du tabletter mod smerter (Panodil og Brufen).

Dag 1: Mifegyne

Når tabletten er indtaget med et glas vand, er aborten i gang, og det er for sent at fortryde aborten, da Mifegyne kan give fosterskader.

Enkelte kvinder får kvalme af tabletten.

HVIS MIFEGYNE KASTES OP INDENFOR DE FØRSTE 3 TIMER,MÅ DU KONTAKTE KLINIKKEN (Udenfor vores åbningstid vagtlægen), da der så skal gives en ny tablet.

Nogle kvinder får blødning i løbet af det næste døgn.

Dag 2:

Medicinen begynder at virke.

Dag 2 el 3: Cytotek

Aborten skal foregå. Det kræves, at der er en voksen hos dig, hvis du får brug for hjælp. Husk, du kan ikke gå på arbejde denne dag!

Start med at få morgenmad og herefter lade vandet, så blæren er tom. Dernæst tager du de 4 stk udleverede cytotek tabletter og lægger op i bunden af skeden  eller så højt op i skeden,du kan nå.

Dernæst tager du med et glas vand de anbefalede smertestillende tabletter, 2 panodil og 1 brufen, dette må/kan gentages efter 5-6 time og i restenaf cytotekdøgnet.

Den første time bedes du ligge ned, så tabletterne virker. Herefter kan du gå rundt, som du har lyst til. Husk at spise og drikke som normalt.

Cytotek vil give sammentrækninger i livmoderen, så den tømmer sig. Det kan give kraftige menstruationssmerter, evt kvalme og blødning. Blødningen vil være kraftigere end sædvanlig menstruation, måske også med klumper/koagler. Der kan komme lidt tabletrester ud sammen med blødningen – det har ingen betydning, da det meste af medicinen optages indenfor den 1. time. De fleste vil abortere i løbet af 2-6 timer, men enkelte aborterer først senere. Du kan forvente at bløde ca 1 uge efter medicinsk abort (menstruations lign. blødning).

Hvis du bløder meget voldsomt, får det alment dårligt eller mange smerter, der ikke kan klares med det smertestillende medicin, kontakter du klinikken, hvis udenfor vores åbningstid skal vagtlægen kontaktes.

Kontakt klinikken:

Du SKAL kontakte klinikken ca 4 timer efter cytotek oplægningen og fortælle, hvordan det går. Hvis problemer da før.

Kontrol efter aborten:

Det er MEGET vigtigt, du kommer til aftalte kontroltid en 1 uge efter aborten, da vi her skal sikre os, graviditeten er væk.

Eller at du skal have taget blodprøver.

Det er normalt:

At blødningen er kraftigere end ved vanlig menstruation og den kan vare op til 1-2 uger.

At der kan komme smerter i underlivet i de første døgn.

At menstruationen kan forventes 4-6 uger efter aborten.

At ægløsningen og dermed en ny graviditet kan ske allerede 2 uger efter behandlingen. Det er derfor vigtigt at bruge prævention. Du kan starte på p-piller den dag, du får cytotek eller vente og få spiral ved 1. kommende menstruation.

Infektion:

Hvis du pludselig får feber, ubehag i underlivet, smerter og ildelugtende udflåd, kontakt da klinikken